Recepti

Sjajan recept za ‘Čudo od čokolade ‘

Foto: Sašina kuhinja

Čudo od dvije jabuke recept za kolač bez glutena koji ćete obožavati. Izuzetno ukusan i jednostavan kolač bez brašna, kojeg ćete pripremati sigurno više puta.

  1. Otopite maslac u lončiću, pa maknite sa strane da se tako hladi barem 10 minuta. Točne količine su navedene gore na vrhu stranice u popisu sastojaka (piše: otvori za listu sastojaka)
  2. Razdijelite 4 jaja na žumanjke i bjelanjke. U žumanjke dodajte šećer s vanil šećerom (opcija) pa miksajte snažno dok smjesa na postane svjetla, baš kako sam pokazao i objasnio gore u video receptu
  3. Dodajte onaj otopljeni maslac s početka recepta, promiješajte minutu pa ubacite oguljene i naribane jabuke te opet promiješajte
  4. Odmah se dodaju mljeveni rogač i mljeveni orasi pa opet dobro promiješajte
  5. U bjelanjke dodajte malo soli i napravite čvrst snijeg od bjelanjaka miksajući snažno najvećom brzinom nekoliko minuta
  6. Dobiveni snijeg od bjelanjaka umješati u prethodnu smjesu pa istresti na kalup 30×20 cm prethodno premazan s malo vode i obložen papirom za pečenje
  7. Čudo od dvije jabuke se peče odmah u prethodno zagrijanoj pećnici na 170C 35 minuta s uključenim gornjim i donjim grijačima. SAVJET: Ako ćete peći s uključenim ventilatorom na vrući zrak, pecite pola sata na 160C. Nakon proteka vremena, čudo od dvije jabuke izvadite van i ostavite u kalupu da se tako hladi 20 minuta. Za to vrijeme napravite glazuru
  8. U loncu zakuhajte malo vode pa ugasite ili maknite s vatre
  9. Odmah poklopite lonac odozgora s metalnom posudom pa u nju dodati tamnu čokoladu za kuhanje i kiselo vrhnje. SAVJET: Bilo bi dobro kada bi koistili punomasno (crveno) kiselo vrhnje s 20% mliječne masti
  10. Dobro sve sjedinite i otopite miješajući