Lider HDZ-a

Čović došao u Žepče: Bit će još izlazaka iz stranke, obavijeste nas svaka tri dana

Foto: HDZ

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragan Čović, u pratnji dopredsjednice HDZ-a BiH i zastupnice u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Darijane Filipović, sastao se u srijedu u Žepču s članovima i dužnosnicima Općinskog i Županijskog odbora HDZ-a BiH.

Stranačko vodstvo dočekao je Ivica Penić, novoizabrani predsjednik stranke u Žepču, Mato Zovko, načelnik općine i član Predsjedništva HDZ-a BiH, Josip Martić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojske županije te članovi i dužnosnici stranke u Žepču, navodi se u saopćenju HDZ-a BiH.

Na sastanku je predstavljen rad, aktivnosti i ciljevi stranke u Žepču, pri čemu je Penić naglasio kako je HDZ BiH u Žepču stabilan dodavši kako HDZ BiH "kroz 33 temeljna ogranka provodi usuglašenu politiku te je stožerna snaga koja okuplja hrvatski narod žepačkog kraja."

Čović je podržao sve prezentirane aktivnosti, ističući kako se ovim sastankom želio upoznati sa stanjem i prilikama u Žepču.

"Uz podršku većih nivoa vlasti, nastaviti ćemo pratiti sve aktualne projekte, poticanje razvoja i svih infrastrukturnih projekata najveći je prioritet svih dužnosnika HDZ-a BiH", istaknuo je Čović.

Također, danas je održan sastanak i s članovima Županijskog odbora HDZ-a BiH Zeničko-dobojskog kantona, a stanje na području kantona, prezentirao je Josip Martić, predsjednik Kantonalnog odbora pri čemu su se u raspravu uključili i predsjednici općinskih i gradskih organizacija.

Tokom sastanka istaknuti su izazovi u nadolazećoj godini, imajući u vidu činjenicu kako je iduća godina izborna godina. Predsjednici općinskih i gradskih organizacija HDZ-a BiH u Zeničko-dobojskom kantonu predstavili su program rada stranke s posebnim naglaskom i projekcijama za iduću godinu i lokalne izbore.

Čović je istaknuo kako je cilj HDZ-a BiH i partnera, dobiti uvjerljivo povjerenje na idućim lokalnim izborima, o čemu će se govoriti na Klauzuri HDZ-a BiH krajem sedmice. Sve projekte treba rješavati, planirati nove te biti bolji organiziraniji i uspješniji, kazao je.

Dotakao se i brojnih izlazaka iz HDZ-a posljednjih sedmica, a posebno onih iz Žepča. Kaže da su se tu trzavice vukle mjesecima.

"Pokušavali smo to riješiti džentlmenski i kada smo vidjeli da se to ne može riješiti i da će se prenijeti na lokalne i opće izbore, uradili smo restrukturu, a oni koji se ne mogu složiti s novim odredbama doveli su se u poziciju da nanose štetne odluke po sebe. Napustili su porodicu kojoj su pripadali", kazao je Čović.

Smatra da su oni koji su napustili HDZ najveći gubitnici jer je to "snaga hrvatskog naroda". Ipak, dodaje da mu je žao zbog svega i da se odlasci ne mogu potcjenjivati.

"Želimo očuvati svakog našeg člana, ali svi naši prijatelji moraju poštovati pravila igre i ne smiju štetiti orgnizaciji HDZ-a koja je najbolje organizirana u BiH. Bit će još tih izalazaka, svaka tri dana nas obavijeste da neko izlazi. Izlazit će još desetak dana, kada potroše taktike, a onda ćemo mi biti još jači. Zbit ćemo se jer nam je ZDK važan kao i sredine Žepče i Usora", dodao je Čović.