Magazin

Cure novi detalji tragedije na filmskom setu: Alec Baldwin uporno je ponavljao znakoviti rečenicu

Ni ne sluteći kakve će tragične posljedice imati pucanje iz vatrenog oružja, filmskog rekvizita, slavni glumac Alec Baldwin na snimanju je filma “Rust” u Novom Meksiku nehotice usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins (42), ali i ranio režisera Joela Souzu (48).

Teško povrijeđena snimateljica helikopterom je prebačena u bolnicu New Mexico gdje je i preminula, dok je redatelj Souza vozilom hitne pomoći prebačen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, gdje mu je liječnički tim sanirao povrede, te je pušten kući.

Baldwin je shrvan i u potpunom šoku, a policija istražuje kako je do stravičnog incidenta došlo, te kakva je municija uopće korištena za snimanje sporne scene. Glumca je već ispitala policija, a u toku su razgovori i s ostatkom filmske ekipe. Snimanje filma je prekinuto na neodređeno vrijeme, a svima koji su se u tom trenu našli na setu ponuđena je i psihološka pomoć.

Šerif je potvrdio da je u Baldwinovim rukama bio ‘prop gun’ kojim je upucao snimateljicu, piše AP. Također je otkriveno da je glumac nakon kobne nesreće nekoliko puta ponovio pitanje zašto su mu dali ‘vrući pištolj’, što budi određene sumnje. “Tokom svih ovih godina moje karijere nikada mi nisu dali vrući pištolj”, neprestano je ponavljao Alec Baldwin, koji je bio u vidljivom šoku i koji ‘nije imao pojma koliko su ozbiljno povrijeđeni njegovi kolege niti da je Halyna mrtva.’Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare