brza priprema

Današnji prijedlog za iftar: Napravite ćufte u povrću. Ovaj recept vas neće iznevjeriti

Dvanaesti je dan ramazanskog posta. U nastavku donosimo naš prijedlog za vaš večerašnji iftar.

Recept ćufte u povrću

Potrebni sastojci:

  • 600 g mljevenog mesa
  • 1 kašika vegete
  • 1/2 pola kašičice bibera
  • peršun
  • 2 glavica crvenog luka
  • 1 kesa povrća za đuveč
  • 1/2 šolje paradajz sosa
  • 200 ml vode

Priprema:

U mljeveno meso dodati rendanu jednu glavicu crvenog luk, vegetu, kašiku ulja, biber i peršun. Sve dobro sjediniti i napraviti manje ćufte. Na ulju u tavi prepržiti ćufte da porumene.

Posebno izdinstati crveni luk na ulju, a zatim dodati povrće. Dinstati vrlo kratko i dodati paradajz sos. Sve staviti u tepsiju, poredati ćufte i preliti sa 200 ml vode.

Zagrijati rernu na 200 stepeni. Staviti u rernu da se peče 30 minuta na 200 stepeni.