Naša preporuka

Prijedlog za iftar: Napravite rižoto sa gljivama i piletinom. Uz ovaj recept uživat će i mlađi i stariji članovi porodice

Jedanaesti je dan posta što znači da je prva trećina ramazana već prošla. Period je to i kad se tijelo navikne na post pa za iftar ne možemo mnogo pojesti zbog čega majke i domaćice odustaju od spremanja više vrsta jela, a dijelom i zbog ponestajanja ideja.

Zbog toga vam mi za večerašnji iftar preporučujemo rižoto sa gljivama i piletinom, obrok koji ćete, sigurni smo, pojesti u slast, a koji nije previše težak za organizam.

Osim toga, ovaj recept za iftar je jako lagan za pripremu, a jednako će u njemu uživati i mlađi i stariji.

Recept za rižoto sa gljivama i piletinom

Potrebni sastojci:

  • ½ kg pilećih prsa
  • 200 g šampinjona
  • 1 šolja riže
  • 1 kašika vegete
  • ½ kašike bibera
  • voda za kuhanaje
  • peršun
  • 1 kašika rendanog parmezana
  • 1 kašika maslaca

Priprema:

Narežite pileća prsa na kockice i popržite u tavi dok ne porumeni. Dodajte nasjeckane gljive i pirjajte nekoliko minuta. Dodajte začine, rižu, peršun i prelijte sa jednom čašom vode. Kuhajte na srednjoj vatri dok se riža ne skuha.

Pred sami kraj kuhanja umiješajte parmezan i maslac. Recept donosi iftarskimeni.