Politika

Dodik napravio skandal na sastanku s britanskom ministricom: Rekao sam joj da su nas bombardovali i da rade protiv Srba

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik iazašao je vidno neraspoložen i ljut sa sastanka sa britanskom ministricom vanjskih poslova Liz Truss.

On je bijesan kazao da se od BiH traži da pomogne Ukrajinu da se odupre agresiji Rusije.

“Ukrajina je kolateralna šteta ovog rata. Ovi koji su pravili razne genocide po svijetu sada su spremni da do zadnjeg Ukrajinca da vode rat i sad traže od BiH, iako nema odluke Predsjedništva, pa se traži da dostavimo neko oružje Ukrajini. To se neće desiti.

Mislim da je su ovo podmukla nastojanja da se uvuku na njihovu stranu i da se samo kroz njihovu vizuru posmatra taj sukob”, rekao je Dodik.

On je potom ispričao nekoliko detalja sa sjednice te je najavio da će objaviti stenogram

“Ja sam jasno rekao gospođi, nećete sruštiti našu volju da budemo svoji na svome da imamo pravo koja smo dobili Dejtonom. Vi ovdje pokušavate da nametnete, neće vaša snaga biti dovoljna da srušite našu volju”, naveo je Dodik.

“Neću sam sebe da uzdižem, i meni je ovo neugodna situacija, ali nisam želio da ona ode sa predstavom da je ovdje onako kako muslimani kažu. Moram da zastupam stavove RS.

Ovako mora da zna da su nas bombardovali 1995. mimo odluke Vijeća sigurnosti UN i da je Britanija vodila tu harangu i da su bacali osiromašeni uranijim ovdje”, naveo je Dodik.

Na kraju je kazao da je poručio ministrici Truss da ih se doživljava kao one koji rade protiv RS.

“Moraju da znaju da njih doživljamo ovdje preko Paddy Ashdowna pa i ovog sad ambasadora ovdje, kao ljude koji rade protiv srpskog naroda i RS”, rekao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Fehim Beckanovic
Fehim Beckanovic
1 mjesec

Prilicno divlje