Dodik napustio milorad dodik sjedi komšić govori na televiziji
Politika

Dodik napustio sjednicu Predsjedništva pa se obrušio na Komšića

Sada već bivši član Predsjedništva BiH Milorad Dodik napustio je konstituirajuću sjednicu Predsjedništva BiH. I to dok je govorio Željko Komšić, a ubrzo se oglasio i na Twiiteru.

“Sve što je Željko Komšić rekao u svom obraćanju je čista laž, zbog čega sam i napustio Konstitutivnu sjednicu dok je on govorio.

Željko Komšić nije izabran od strane građana i građanki, kako to lažno tvrdi. Birao ga je jedan dio Federacije, i to ne onaj koji je trebao – hrvatski narod, kako to nalaže Ustav BiH, nego bošnjački. Komšić je prevarama i lažima došao do pozicije u Predsjedništvu. I po četvrti put oteo Ustavom definisano pravo hrvatskom narodu da bude biran. Istim spletkama koristio se i sve ove četiri godine koje smo obavljali dužnost kolektivnog šefa. Svoje lične stavove predstavljao je kao zvanični stav Predsjedništva”, poručio je Dodik.

Nazvao je izmišljotinama sve što je Komšić rekao o integracijama i saradnji s NATO-om.

“Ne postoji NATO put BiH, nema usaglašenog stava o članstvu. Postoji samo saradnja i ovakvim svojim nadobudnim ponašanjem i jednostranim istupanjem još jednom je pokazao kakva će njegova politika biti i ubuduće. To je politika laži, podvala i sramoćenja BiH na međunarodnom planu”, rekao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare