Životni stil

Dress code na poslu: Odijevajte se ovisno o kompaniji i poslu koji radite

Svijet poslovnog odijevanja posljednjih godina srušio je neka pravila formalnosti, no u brojnim kompanijama i industrijama ovaj stil se itekako cijeni.

Ne morate ga poštivati, to su nepisana pravila (ukoliko nemate propisan službeni dress code), ali odjeća itekako govori o vama, šta god imali na sebi.

Odijela i klasičnije stvari otkrivaju da ste spremni prihvatiti ozbiljnost posla i pristupiti mu odgovorno.

 

View this post on Instagram

 

The first rule is to keep an untroubled spirit. The second is to look things in the face and know them for what they are.

A post shared by Tudor Personal Tailor Hasselt (@tudortailorhasselt) on

U svijetu finansija i dalje se cijene odijela, klasika je razigrana u smislu kravata i maramica, no sve skupa dosta je definirano.

Naime, ozbiljnost posla i strogoća idu zajedno, pa su crna odijela i dalje prisutna. Ipak, zanimljivo je vidjeti i razne tamno plave, sive i bež, pa i tamnije smeđe kombinacije, ovisno o stilu. Cipele su bitne, kao i detalji, a odijela su u biti bazična, jednostavna i uredna.

IT svijet prvi je krenuo s rušenjem pravila, jer mladim dečkima koji su prvi milion zaradili u garaži, nije padalo na pamet da se uvlače u odijela.

Kod njih su prisutne razne cool varijante, uglavnom majica, vesti i traperica te tenisica. No jednako kao i kod svakog posla, bitan je uredan look, jer šlampavost šalje poruku da je osoba i u poslu takva.

Koji god uredski posao imali, promišljeno odijevanje otkriva bitno o vama, iako neki smatraju da su pravila ovdje da se krše. Na kraju, šlamperaj škodi onome ko ga nosi, zato treba ocijeniti ima li to smisla. Ili je bolje iskoristiti odjeću kao poruku da je onaj koji je nosi dorastao poslu koji radi.

Jednostavna garderoba za poslove kao što je bankarstvo uključuje nekoliko odijela ili kostima te minimalno nakita i detalja.

IT oufit također se ne mora zasnivati na brdu odjeće, važno je imati udobne komade koji će se slagati svakodnevno, ovisno o stilu koji valja prije svega definirati. Time je kupovina, ali i kombiniranje, svaki dan lako i praktično.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare