Region

Đukanović i opozicija na mandat razlike

CEMI je na osnovu 89 posto obrađenih rezultata javio kako je DPS Odlučno za Crnu Goru – Milo Đukanović – osvojio 34,9%, odnosno 29 mandata, opozicijska Koalicija za budućnost Crne Gore – 32,7 posto, odnosno 28 mandata.

Ovo su preostali rezultati:

Aleksa Bečić – Miodrag Lekić – “Mir je naša nacija“ – 12,6 posto, (10 mandata), dr. Dritan Abazović – “Crno na bijelo” -dr. Srđan Pavićević – 5,60 posto (4 mandata), “Bošnjačka stranka – Ispravno – Rafet Husović” – 4,20 posto (3 mandata), SD- 4,20 posto (3 mandata), Albanska lista i Albanska koalicija po jedan mandat.

“Još su moguće određene promjene, ali je jasno da će dvije albanske partije dobiju po jedan mandat. Kada govorimo o SDP-u, kako stvari sada stoje oni ulaze u parlament. HGI ima male šanse da pređe 0,35% i da osvoji mandat. To sve može da utječe na koalicije Odlučno za Crnu Goru DPS i Za budućnost Crne Gore. Ono što javnost sigurno interesuje, vjerovatno neće biti dovedeno u pitanje to da tri opozicione koalicije koju predvode DF, URA i Demokratska Crna Gora će imati najmanje 41 mandat”, kazao je Zlatko Vujović iz CEMI-ja.

Da su rezultati izjednačeni javlja i AFP.

CEMI je ranije objavio da je odaziv na parlamentarne izbore bio velik – 75,9% upisanih birača. Dodaje da je građanska koalicija “Mir je naša nacija“ na trećem mjestu s 12,6 posto.

Više od 540.026 stanovnika Crne Gore s pravom glasa bilo je pozvano odabrati svoje kandidate između šest koalicija i pet političkih stranaka.

Crnogorci su u nedjelju glasali na 11. parlamentarnim izborima od uvođenja višestranačkog sistema, odnosno petima nakon obnove njezine neovisnosti, a održani su u jeku drugog vala epidemije koronavirusa u toj zemlji.

Istovremeno su održani i lokalni izbori u Budvi, Kotoru, Tivtu, Andrijevici i Gusinju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare