Pakleni Šund

Forenzička istraga dokazala da Baldwin ne govori istinu: ‘Morao je fizički povući okidač…‘

Američki glumac Alec Baldwin prošle godine u oktobru nenamjerno je upucao i ubio snimateljicu Halynu Hutchins te ranio redatelja Joela Souzu na setu filma ‘Rust‘.

Baldwin je poricao da je ikada povukao okidač te je jednom prilikom izjavio da ‘nikako ne bi mogao uperiti pištolj u nekoga i napasti ga‘.

Međutim, prema izvještaju forenzičke istrage FBI-a, iz oružja nisu mogli biti ispaljeni meci bez fizičkog povlačenja okidača.

Smrt snimateljice u izvještaju se okarakterizirala kao nesreća.

‘Smrt je nastupila prostrjelnom ranom prsnoga koša. Pregled dostupnih izvještaja organa za provođenje zakona nije pokazao uvjerljive dokaze da je vatreno oružje namjerno napunjeno streljivom na snimanju. Na temelju svih dostupnih informacija, uključujući nepostojanje očite namjere nanošenja povreda ili smrti, način smrti najbolje je klasificirati kao nesreću‘, stoji u izvještaju.

Kako je glumac tada rekao, vježbao je s pištoljem za koji je vjerovao da je bio siguran, no nenamjerno je upucao 42-godišnju snimateljicu koja je ubrzo preminula od teških povreda.

Vlasti su osudile producente filma zbog nepoštovanja sigurnosnih protokola i naplatile im kaznu u iznosu od 136 hiljada dolara.

Istraga koju je proveo Odjel za okoliš Novog Meksika pokazala je da su producenti filma ‘bili ravnodušni prema opasnostima povezanim s upotrebom vatrenog oružja za vrijeme snimanja filma‘.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare