Svijet

Glavni češki epidemiolog: Česi su donijeli koronavirus sa Zrća

Rastislav Madar, glavni češki epidemiolog, rekao je da su zabave na otoku Pagu, na Zrću, dijelom izvor zaraze koronavirusom u Češkoj Republici. Madar je na svom Twitteru objavio kako je izgledao njegov godišnji odmor u Hrvatskoj.

“Zrće na hrvatskom otoku Pagu poznato je mjesto za mega plesne partije gdje se okupljaju velike mase ljudi iz različitih evropskih država. Da, Česi su tamo bili već u juču, i da, već smo donijeli zarazu u neke dijelove Češke”, napisao je Madar na Twitteru pa dodao:

“Dakle, partijanje je očito potrebno i u toku pandemije, bez obzira na zdrav razum”, dodao je koordinator epidemiologa u Ministarstvu zdravstva Češke.

Međutim, češki mediji zapazili su lokaciju Madarovog tvita, a to je bila Hrvatska. Nije im bilo jasno zašto kritizira Hrvatsku i partijanje u njoj, ako je i sam tamo na ljetovanju. Neki korisnici Twittera nazvali su ga licemjerom.

“To nije nikakva tajna. Rekao sam medijima više puta da ću biti u Hrvatskoj sedam dana. Nije stvar Hrvatske, mogao sam ići u bilo koju drugu zemlju. Cijelo vrijeme to naglašavamo. Vlastitim automobilom sam došao u privatni apartman bez kontakta s drugim ljudima, mnogo je sigurnije od masovnih okupljanja u Češkoj Republici.”

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare