Magazin

Ideje za uređenje kuhinju: Napravite promjene bez velikih ulaganja

Pri uređenju doma uređenje i opremanje je jedna od skupljih stavki. No, ako imate kuhinju u solidnom stanju koju biste željeli osvježiti, a kupovina nove ne uklapa se u kućni budžet, donosimo vam pet savjeta uz pomoć kojih možete svojoj kuhinji napraviti mini "face lift".

Brza promjena koju možete napraviti sami

Ako su vam dosadile fronte, ili je boja na njima izgubila sjaj, najlakši način da ih promijenite jest korištenje samoljepljive folije. Uzorci i boje koji su danas dostupni zaista omogućavaju da svatko nađe nešto za sebe, a najbolje od svega, osim što je riječ o povoljnom zahvatu, je činjenica da cijelu akciju možete izvesti sami. Trebate samo precizne mjere i koncentraciju prilikom lijepljenja kako ne bi došlo do ružnih nabora prilikom aplikacije folije na podlogu!

LED rasvjeta

Kuhinje koje imaju osvjetljenje izgledaju luksuznije i profinjenije. Danas, kad je moguće kupiti LED rasvjetu koja se postavlja na bilo koju površinu lijepljenjem i vi možete imati unutarnje osvjetljenje. Super je stvar što kod nekih varijanti ovakve rasvjete imate i mogućnost upravljanja putem mobilnih uređaja.

Promjena pločica

Imate li dotrajale zidne pločice u kuhinji - zamijenite ih. Riječ je, u pravilu, o manjoj kvadraturi i manjem obimu posla pa je moguće cijeli posao odraditi u kratkom roku i po povljim cijenama. Ako vam se to čini prezahtjevnim, postoje boje koje možete aplicirati na keramičke pločice pa možete isprobati tu varijantu. Poigrajte se bojama i uzorcima i imat ćete novu kuhinju za tren.

Dodajte zelenilo

Začinsko bilje koje ste zasadili ili druge biljke djelovat će na prostor poput boostera - momentalno će ga učiniti ljepšim i ugodnijim.

Dodajte ploču i kredu

Na dio kuhinjskog zida, ili na frontu, nalijepite površinu po kojoj se može pisati kredom. Osim što će biti korisna kao podsjetnik, izgledat će atraktivno u prostoru.