komentirao proteste

Igor Stojanović poručio Željki Cvijanović: Bolje da ste okupljene odveli na radnu akciju. Ne prodajite ublehe na skupovima

Popravite život, ne prodajite ljudima ublehe na skupovima", poručio je potpredsjednik FBiH
Igor Stojanović (SDP), potpredsjednik Federacije BiH, nije danas dao saglasnost za imenovanje Vlade Federacije BiH.

Na međuentitetskoj liniji pristalice predsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika u petak, 1. septembra organizovali su proteste.

Na okupljanju u Doboju se nalazila i Željka Cvijanović, član Predsjedništva BiH. Ona je u prvom redu držala sramni tranasparent na kojem je pisalo "granica postoji".

Igor Stojanović, potpredsjednik Federacije BiH, komentirao je ovaj potez.

"Bez ikakve koristi za Srbe, niti za bilo koga, održana su 4 skupa podrške Miloradu Dodiku. Na jednom od skupova gospođa Cvijanović je nosila transparent "Postoji granica".

Za Srbe bi najbolje bilo da su politički lideri RS-a odveli okupljene ljude na granicu sa Crnom Gorom, na radnu akciju i sredili granični prijelaz Šćepan polje.

Od toga bi i Srbi i svi ostali imali mnogo više koristi. Ovako samo priča i neka okupljanja bez konkretnog političkog efekta za život običnog čovjeka.

Popravite život, ne prodajite ljudima ublehe na skupovima", poručio je Stojanović.

Podsjetimo, protest zbog optužnice protiv Milorada Dodika i Miloša Lukića, v.d. direktora Službenog glasnika RS, trebao je biti organizovan pred zgradama Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Međutim, Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je odbio dati saglasnost za održavanje ovih protesta, prenosi FTV.