Politika

Kljako uzvratio udarac SBB-u, naziva sebe ‘mladim liderom koji je predložen za novu Vladu’

Anel Kljako SBB NES

Nakon što je Anis Krivić iz SBB-a objavio saopćenje u kojem proziva Osmorku zbog prijedloga za ministra trgovine, sad je reagirao i prozvani NES-ovac Anel Kljako.

SBB je Kljaku izbacio iz stranke zbog navoda o izbornim prevarama tokom lokalnih izbora u Mostaru. NES ga je danas kandidirao za ministra trgovine u Vladi FBiH.

Anel Kljako sad kaže da se radi o lažima.

"Zbog iznesene klevete gospodina Krivića imam obavezu da obavijestim javnost o njegovoj namjeri i stranke kojoj pripada, da dezinformacijama deskreditiraju mlade lidere koji su predloženi za novu
Federalnu vladu.

Motivirani frustracijom i ljubomorom i nemogućnosti da podnesu poraz, na nemoralne načine koriste medije za toksično kompromitovanje pokušaja da uspostavimo vladu i stabilizujemo političku situaciju", kaže Kljako.

On kaže da je izašao iz SBB-a jer nije htio prihvatiti nalog Fahrudina Radonačića da glasa protiv Zlatka Guzina za gradonačelnika Mostar.

"Vrijeme je pokazalo i građani na narednim izborima da sam bio na pravoj strani. Svi vijećnici SBB-a Hercegovine i masovno članstvo je dalo podršku meni i istupilo iz SBB-a. Zbog atrofiranja SBB-a u Hercegovini rukovodstvo stranke SBB me konstantno izlaže medijskom linču i omalovažavanju bez argumenata.

Pravosudni organi su u pogledu mojih navodnih izbornih krađa odbacili neutemeljene prijave, dezinformacije i insinuacije.

Građani Mostara su mi ponovo dali povjerenje na izborima kao predstavniku mlađe generacije političara, koji imaju viziju da unaprijede kvalitet života u Hercegovini", navodi Kljako.

Poručuje Kriviću da prihvati poraz i najavljuje tužbe.

"Zbog iznesenih neistina od strane gospodina Krivića prinuđen sam podnijeti tužbu zbog klevete i narušavanja mog ličnog i političkog integriteta pravosudnim organima u koje imam puno povjerenje, za razliku od mojih političkih oponenata iz SBB-a", naveo je u saopćenju Kljako.