Brčko distrikt BiH

Radončić najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Predsjednik Saveza za bolju budućnost Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić političku situaciju u BiH ocijenio je kao previše uzburkanu sa populizmom i političkim tučama te sa premalo razvojnih projekata koji bi izvukli BiH iz krize.

On je zajedno sa brčanskim rukovodsvtvom SBB-a, povodom obilježavanja godišnjice ove stranke, uručio stotinu članskih karata novim članovima u Brčko Distriktu.

Radončić je pred prepunom salom Doma Islahijet na tribini SBB Brčko distrikta rekao da je ova stranka izgubila prošle izbore zbog izborne krađe te najavio veliki povratak u politički život BiH.

Radončić je pohvalio rad lokanog SBB-a, rekavši da ova stranka ima odlične predispozicije da popravi prethodni izborni rezultat u Brčkom.

"Dosta ljudi me je u posljednje vrijeme zvalo i pitalo hoće li se SBB pokrenuti. Nakon što je jasno da je državna mafija poražena i da se njeni glavni udarnici nalaze po pritvorima, SBB ima istorijski rezultat jer je bio glavni nosilac te borbe i najveća žrtva", rekao je Radončić, dodajući da povratak u politički život počinje upravo u Brčkom zato što je ovaj grad najvažnija tačka koja povezuje BiH.

Predsjednica SBB Brčko Ina Pamukčić rekla je prilikom uručenja članskih karata novim članovima da je ova strana tek deset mjeseci dio lokalne vlasti i da su na dobrom putu da uspješno nastave dalje.

"Ušli smo dinamitno u vlast u nadi da promjenimo našu zajednicu i sredinu. Da smo puno radili, jesmo, da smo zadovovoljni rezultatima i nismo, jer smo očekivali da se stvari brže mogu mijenjati ali volje za dalji rad ne izostaje i potvrda našeg rada je ovaj skup na kojem primamo stotini novih članova", navela je Pamukčić, izražavajući zadovoljstvo što se ova stranka u Brčkom neprestano širi i raste.