Komšić o stenogramu sa sjednice Predsjedništva: Neko je izbacio veliku, ružnu psovku

4191

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić konačno se oglasio o stenogramu sa sjednice na kojoj se raspravljalo i glasalo o priznavanju nezavisnosti Kosova.

Ova sjednica izazvala je brojne reakcije upravo zbog stavova Komšića. Naime, upravo je on ovu tačku stavio na dnevni red, a potom nije htio glasati. Šefik Džaferović je bio suzdržan dok je Milorad Dodik bio protiv. Prema pojedinim tumačenjima, BiH je takvim ishodom odbila priznati Kosovo, što znači da imamo stav o tom pitanju.

“Neko je objavio stenogram kad smo raspravljali o toj tački i vidio sam da je ispravljena jedna velika psovka, da su ubacili blažu formulaciju Dodikove psovke, bila je to dosta ružna psovka na samoj sjednici Predsjedništva BiH. Kosovo je nezavisna država, to je početak i kraj priče. Druga je stvar priznajete li to ili ne. Poštujem i taj stav, ali ne mogu živjeti na način da od Kosova i Kosovara pravim neprijatelje BiH. Želim da im pokažem dobru volju i priznam realnost, nama valja raditi s Kosovom”, naveo je Komšić na Facebooku.