Sport

Krivična prijava protiv članova Komiteta za hitnost Nogometnog saveza BiH

Emir Mulić iz Sarajeva je u svojstvu građanina prošlog mjeseca uputio krivičnu prijavu kantonalnom tužilaštvu protiv članova Komiteta za hitnost Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

“Prošlo je 20 dana kako sam Tužilaštvu Kantona Sarajevo poslao krivičnu prijavu protiv članova Komiteta za hitnost NFSBiH, a nemam saznanja da je Tužilaštvo išta preduzelo po pitanju iste. Mene niko nije kontaktirao.

Sama činjenica da još uvijek nije zvanično ugovorena utakmica sa Rusijom dokazuje da zapravo nije bilo nikakve hitnosti i da je prekršen Statut Saveza”, naveo je Mulić u svom e-mailu.

U njegovoj prijavi se navode imena Vice Zeljkovića, Ivana Beusa, Dragana Solde, Miloša Brkića i Fuada Čolpe, a prijava se odnosi na zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

Mulić tvrdi da su oni početkom septembra 2022. godine, u svojstvu članova Komiteta za hitnost NFSBiH glasali za odluku ili zaključak kojim je odlučeno/zaključeno da se prihvati ponuda za odigravanje prijateljske utakmice između muških seniorskih reprezentacije Rusije i Bosne i Hercegovine.

On smatra da su time prekoračili svoje ovlasti, “jer Komitet za hitnost nije bio nadležan za donošenje ove Odluke obzirom da kod iste ne postoje elementi hitnosti, već je, po Statutu NFSBiH, donošenje Odluke bilo u nadležnosti Izvršnog odbora NFSBiH”.

“Smatram da u postupanju prijavljenih, osim djela koje sam gore naveo, postoje elementi i sljedećih krivičnih djela – Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti i Primanje dara i drugih oblika”, naveo je Mulić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare