Svijet

Lady Gaga i Jennifer Lopez nastupaju na inauguraciji Joea Bidena

Pop superzvijezda Lady Gaga pjevat će nacionalnu himnu tokom ceremonije polaganja zakletve Joea Bidena kao novog američkog predsjednika 20. januara, dok će Jennifer Lopez također nastupiti na uglavnom virtualnom dešavanju, objavljeno je u četvrtak.

Dvije muzičke ikone učestvovat će u inauguraciji drugačijoj od ostalih, uz pojačane mjere sigurnosti nakon prijetnji ekstremističkih pristalica odlazećeg predsjednika Donalda Trumpa koje su napale američki Capitol priošlog mjeseca u pokušaju da ponište rezultate predsjedničkih izbora.

Lokalne vlasti zatražile su od građana da se drže podalje od mjesta održavanja ceremonije kako bi se umanjila mogućnost izbijanja nemira i širenja koronavirusa.

Bidenov inauguralni komitet saopćio je da će emitovati petodnevni program pod nazivom “Ujedinjena Amerika” koji će “poštovati inauguralne tradicije, omogućujući većem broju Amerikanaca nego ikada da učestvuju iz sigurnosti vlastitih domova”.

Domaćin 90-minutnog inauguralnog showa “Slavimo Ameriku” bit će Tom Hanks i imat će brojne muzičke nastupe, uključujući one Jon Bon Jovija, Justina Timberlakea i Demi Lovato, i bit će emitiran na svim velikim američkim TV mrežama, javili su američki mediji.

Gaga i Lopez nastupit će tokom ceremonije koja će biti održana na stepenicama zgrade Capitola, koje još nose ožiljke napada od 6. januara.

Gaga je glasna pristalica Bidena i pojavila se na završnom skupu njegove predizborne kampanje u Pittsburghu u novembru, dok je Lopez u posljednjim mjesecima bila među vodećim zagovornicima napora u borbi protiv COVID-19.

Oko 20.000 pripadnika Nacionalne garde bit će raspoređeno u Washingtonu na Bidenovu inauguraciju. Američka prijestolnica već je pod strogim mjerama sigurnosti, a veći dio centra grada je ograđen i pod stražom, prenosi AFP.

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare