Svijet

Ljekar objavio najnovije informacije o Trumpu: Osjeća se vrlo dobro. U bolnici je jer je on predsjednik SAD-a

Američki predsjednik Donald Trump, kojem je u petak potvrđena zaraza koronavirusom, prebačen je u bolnicu nakon što je cijeli dan imao temperaturu. Prema CNN-ovom izvoru, imao je i problema s disanjem. Trump se iz bolnice jutros javio na Twitteru.

“Dobro mi je, mislim! Hvala vam svima. LJUBAV!!!”, napisao je.

Trump je u bolnici započeo liječenje Remdesivirom, koji je prvenstveno namijenjen liječenju ebole, a pokazao se relativno efikasnim i u liječenju koronavirusa.

Dr. Sean Conley održao je presicu u bolnici Walter Reed

“Predsjednik se jutro osjeća vrlo dobro”, kazao je Conley.

“Odluka o prijevozu predsjednika u bolnicu bila je iz predostrožnosti. Mi smo jako zadovoljni napretkom predsjednika. Jučer je imao slab kašalj i bio je umoran, ali ti simptomi su sada slabiji”, rečeno je na presici.

“Pratimo njegove funkcije srca i bubrega, sve je uredu. Predsjednik nema problema s disanjem, odlične je volje, nema potrebe za primanjem kisika. Kazao nam je da se osjeća kao da je spreman ovog trena otići kući”, kazali su ljekari.

“Trump je jučer primio Remdesivir i planiramo nastaviti s tom terapijom. Predsjednik nema temperaturu već 24 sata”, rečeno je.

Na upit novinara kada bi Trump mogao biti otpušten iz bolnice, dr. Conley nije mogao dati odgovor.

“Ne želim ništa nagađati, ali za sada sve pokazuje da neće morati primati kisik”, kazao je. “Nije primao kisik niti prethodnih dana. Niti ga prima sada”, kazao.

“Imao je blagi kašalj, slabu temperaturu i najvažnije, osjećao je umor. Nikada nije imao problema s disanjem”, kaže ljekar.

“Ima 74 godine, muškarac je i blago pretio, nema holesterol, nema problema s pritiskom… Osim toga nije u grupi koja je kritična. Pritisak mu se nije mijenjao, rad srca nije poremećen”, kazao je ljekar. Na upit zašto je onda prevezen u bolnicu, ljekar je rekao “zato što je on predsjednik SAD-a”.

Na upit zašto Melania nije prevezena u bolnicu, kazao je da nema nikakve potrebe da bude hospitalizirana.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare