Šarena planeta

Mama i sin imaju posebne oči: Nekada su me ismijavali zbog toga

Elizabeth Tyler (35) iz američke države Ohia i njezin jednogodišnji sin Liam Mexus imaju heterokromiju šarenice (heterochromia iridium), što znači da imaju dvije različite boje očiju unutar jedne šarenice. Zbog ovog rijetkog stanja Elizabeth i Liam imaju plavo-smeđe 'vrtloge' u očima. Dok Elizabeth, vlasnica firme i influenserica, ima plave i smeđe boje na oba oka, Liam ima jedno plavo oko i jedno oko koje ima i plavo i smeđe. Ovakvo stanje je već generacijama u porodici jer i Elizabethin otac i braća i sestre također imaju ovo obilježje, ali od petero Elizabethine djece, naslijedio ga je samo Liam.

„Volim svoje oči jer su jedinstvene. U redu je biti drugačiji", izjavila je Elizabeth. Često ju znatiželjni sljedbenici ispituju o njenim očima, a pogotovo dok objavljuje slike sebe i svoje djece.

Iako mnogi ljudi ovu neobičnu boju očiju smatraju lijepom, Elizabeth tvrdi da su ju nekad zbog toga ismijavali u mladosti. Upravo zbog toga i dijeli fotografije i svoje znanje o tom stanju na društvenim mrežama.

„Često su me maltretirali dok sam odrastala i iako su one bile normalan dio mog života, zbog komentara drugih su krenule privlačiti više pažnje. Moje su oči bile uobičajena tema koja je zanimala ljude koji ih nisu navikli vidjeti. Ali sada se (zbog korištenja društvenih mreža) osjećam blagoslovljeno jer mogu nadahnuti druge koji imaju isto stanje i možda im je zbog toga neugodno“, zaključila je Elizabeth, piše Metro.