Grapos Expo

Mijatović na otvaranju Međunarodnog sajma poduzetništva i obrta u Gračanici

Sajam, koji je okupio više od 150 domaćih kompanija i privrednika iz zemlje i inostranstva, svečano je otvorio premijer Federacije BiH Nermin Nikšić

Zamjenik premijera Federacije BiH i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović boravio je u Gračanici, gdje je danas otvoren Grapos Expo, Međunarodni sajam poduzetništva i obrta, saopćeno je iz Kabineta zamjenika premijera.

Sajam, koji je okupio više od 150 domaćih kompanija i privrednika iz zemlje i inostranstva, svečano je otvorio premijer Federacije BiH Nermin Nikšić.

Delegaciju Vlade FBiH u Gračanici je dočekao domaćin ove privredne manifestacije, gradonačelnik Nusret Helić, koji je podsjetio da je ovo dvanaesti po redu GRAPOS EXPO i da nastavlja rasti iz godine u godinu, uvrštavajući se na ljestvicu najvećih i najznačajnijih sajmova u regionu.

"Delegacija sa premijerom Nikšićem na čelu obišla je štandove brojnih izlagača na Sajmu i još jednom se uvjerila u sposobnost i inovativnost bosanskohercegovačkih privrednika, poduzetnika i obrtnika", navedeno je u saopćenju, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnoću.