Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a
Politika

Mijatović: Rusija ne treba davati legitimitet politikama koje zastupa Dodik

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Vojin Mijatović izjavio je danas u Sarajevu nakon sastanka s ambasadorom Igorom Kalabuhovim da je dobio uvjeravanja da Rusija podržava ustavno uređenje, integritet i suverenitet BiH. 

Istakao je da je zamolio ambasadora Rusije da njegova zemlja zauzme konstruktivan stav prema BiH i da ne stoji ni iza jedne politike. Rekao mu je, kaže, da Rusiju smatra prijateljskom zemljom i da mi je neugodno kad vidim ambasadora da stoji s kriminalcima. 

-Rusija ne treba davati legitimitet politikama koje zastupa Milorad Dodik i njemu slični – naveo je Mijatović.

Dodao je da očekuje od Rusije i SAD-a, s čijim predstavnicima se ranije sastao, da naprave široki dogovor za BiH i da je bilo dosta stajanja iza jedne, druge ili treće strane.

Mijatović smatra da će vrlo brzo biti potrebno organizovati proteste ispred tužilaštava kako bi ih potakli da rade svoj posao, jer jedan čovjek narušava ustavni poredak BiH.

Naglasio je da ohrabruje SNSD i HDZ da bojkotuju predstojeće izbore, kako najavljuju, jer će izbora biti, a “bilo bi idealno da se oni više ne pojavljuju u institucijama i prave cirkus”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare