verifikacije računa na Twitteru mobitel na kojem je otvoren profil Twittera na Twitteru sa plavom kvačicom ispod bijela podloga
Tehnologija

Musk najavio: Iduće sedmice pokretanje Twitterove usluge verifikacije računa. Odredio i boje kvačica

Twitter Inc planira idućega petka ponovno pokrenuti uslugu verifikacije računa, s različitim bojama kvačica za pojedince, kompanije i vlade. To se desilo nakon što je neuspješno početno pokretanje te usluge dovelo do porasta broja korisnika koji se lažno predstavljaju kao slavne osobe i brendovi na toj komunikacijskoj platformi.

Izvršni direktor Twittera Elon Musk u petak je najavio – putem Twittera, naravno – da je odredio boje kvačica za različite kategorije korisnika. Zlatnu za kompanije, sivu za vlade i plavu za pojedince, uključujući slavne osobe.

“Bolno, ali neophodno”, poručio je, dodavši da će verifikacije računa biti ručno autentificirane prije nego što se kvačica aktivira.

Izmijenjena usluga verifikacije, koja će stajati osam dolara mjesečno, omogućit će fizičkim osobama da imaju i manji, sekundarni logo organizacija za koje rade i to samo ako ih one verificiraju, naveo je Musk u svom tweetu u petak.

“Duže objašnjenje sljedeće sedmice”, zaključio je.

Ta usluga, čije je pokretanje bilo najavljeno za ovaj ponedjeljak, pa odgođeno kako bi se povećao nivo sigurnosti, ključna je. Twitter bi trebao povećati prihod u vrijeme kada Musk pokušava zadržati oglašivače. Prošlog mjeseca završena je kupovina kompaniju za 44 milijarde dolara.

Raniji pokušaj uvođenja novog modela kvačice izazvao je poplavu lažnih Twitterovih računa. Od njih su neki imitirali Muska, ali i velike kompanije, pa ga je Musk privremeno obustavio. Naprimjer, jedan korisnik pretvarao se da je proizvođač lijekova Eli Lilly. Objavio je da će inzulin biti besplatan, što je izazvalo pad dionica te kompanije.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare