Film

Nakon smrti kraljice Elizabete seriji “Kruna” naglo je skočila popularnost na Netflixu

Seriji Kruna (The Crown) naglo je porasla popularnost na Netflixu u posljednjih nekoliko dana, tačnije od smrti kraljice Elizabete II. 

Prema stranici FlixPatrol, Kruna je došla na drugo mjesto trendinga u svijetu, odmah nakon serije Cobra Kai. Serija se trenutno nalazi u top 10 na Netflixu u 72 zemlje svijeta. 

Zanimljivo je da je četvrta sezona Krune objavljena još u novembru 2020. godine, a peta sezona još nije objavljena. Serija o kraljevskoj porodici počela je 2016. godine, a osim četiri objavljene sezone, još dvije su na putu.

U seriji se nastojala dokumentirati čitava kraljičina vladavina, od odricanja njenog strica od prijestolja, do njezine krunidbe te uspona i padova kraljevske porodice u proteklih 70 godina. Scenarist Peter Morgan rekao je da je Kruna “ljubavno pismo kraljici”. Inače, serija na IMDb-ju ima visoku ocjenu 8.7.

U snovembru ove godine obožavateljima Krune trebala bi biti dostupna peta sezona. U njoj će biti nova glumačka postava, a kraljicu će utjeloviti Imelda Staunton. Nakon smrti kraljice došlo je do pauziranja snimanja šeste sezone “iz poštovanja prema kraljici”. Britanski mediji šuškaju da je snimanje nastavljeno nekoliko dana nakon objave vijesti o smrti kraljice, no ti navodi još nisu potvrđeni.

Podsjećamo, kraljica Elizabeta preminula je 8. septembra 2022. godine u dvorcu Balmoral. Nakon Elizabetine smrti njezin sin Charles postao je kralj. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare