Svijet

Zuckerberg zbog pada Facebooka za nekoliko sati izgubio sedam milijardi dolara

Bogatstvo vlasnika Facebooka Marka Zuckerberga u posljednjih nekoliko sati opalo je za gotovo sedam milijardi dolara zbog potpunog zastoja u radu Facebooka, Instagrama i WhatsAppa.

Kako prenosi Bloomberg, Facebookove dionice pale su više postotnih bodova ne samo zbog tehničkih poteškoća, već i zbog intervjua “60 minuta” sa “zviždačem” iz kompanije koji je emitiran u nedjelju navečer.

Bivša uposlenica Facebooka Frances Haugen javila se kao uzbunjivač koji stoji iza nedavnog izvještaja tvrdeći da je kompanija svjesna negativnih efekata koje njihove usluge mogu imati na korisnike, a njihove “mjere” cenzure korištene su za povećanje samo dobiti, a ne za borbu protiv dezinformacija.

“Prodajom je akcija dionica giganta društvenih medija pala u ponedjeljak oko 5 posto, dodajući pad od oko 15 posto od sredine septembra”, navodi Bloomberg.

Zuckerbergova vrijednost sada je pala na 120,9 milijardi dolara, stavljajući ga ispod Bill Gatesa, na peto mjesto Bloombergovog indeksa milijardera.

“Izgubio je bogatstvo od oko 19 milijardi dolara od 13. septembra, kada je vrijedio skoro 140 milijardi dolara”, prenosi Bloomberg.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare