Sport

Nova sporna situacija sa žrijeba zbunila mnoge: “Zašto oni ne mogu međusobno igrati?”

Prvi put u historiji ponovljen je žrijeb Lige prvaka, a u novom pokušaju svakako najzvučniji parovi su PSG – Real Madrid, Inter – Liverpool, te Atletico Madrid – Manchester United.

Greška se dogodila kada su prilikom žrijeba parova osmine finala spojeni Villarreal i Manchester United, premda su igrali međusobno u grupi. Naime, u osmini finala ne smiju međusobno igrati klubovi koji su bili zajedno u grupi, te klubovi iz istih zemalja.

“Ne, to nije moguće jer je Manchester United bio u grupi s Villarrealom, pa moramo izvući još jedan klub”, rekao je Uefin dužnosnik Giorgio Marchetti nakon što je uočio grešku.

Na kraju su nogometaši Villarreala za protivnika dobili Manchester City, dok je ManU dobio PSG. Uefina pogreška je utjecala i na Atletico Madrid koji je izvukao jednog od najtežih suparnika Bayern.

A jedna situacija iz ponovljenog žrijeba također je zbunila mnoge. Naime, svi su se pitali zašto Liverpool nije u Villarrealovom potu.

Pojašnjenje je jednostavno. Naime, to bi značilo da bi Inter u tom slučaju bio u žrijebu s Real Madridom, s kojim su igrali u istoj grupi, ili Juventusom. Kako je to po pravilima nemoguće, zato Redsi nisu mogli igrati s Villarrealom.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare