Vijesti

Oglasila se sestra Alise Mutap uoči protesta: Ovo je predizborni skup. Tri osobe kriju ubicu, a to je ubica njihovog sina, brata

U Sarajevu će sutra biti održan čak 20. protest, koji organizira porodica Dženana Memića.

Protest će biti održan pod nazivom “Pravda za Dženana i Davida”.

Podsjetimo, Protest će biti održan na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu u periodu od 13 do 15 sati. Policija je odobrila potpunu obustavu saobraćaja u ulicama Kulovića i Branilaca Sarajeva.

Povodom protesta oglasila se i sestra Alise Mutap, Berina Gligorević.

Njeno otvoreno pismo prenosimo u cjelosti:

“Teškog srca preslušala sam sve izjave Muriza Memića i Arijane Memić. Ispratila sam i Memićeve putešestvije širom Bosne i Hercegovine ( shvatio je i sam da je u Sarajevu izgubio podršku, stoga je krenuo u obilazak ove divne zemlje). Osim standardnih nebuloza, laži i predizbornih obećanja, najavili su, kako kažu, otvaranje istrage o ubistvu. Zapravo, jedan od zahtjeva koje će uputiti na protestima će biti upravo taj, otvaranje istrage o ubistvu. E pa ovako, draga kantonalna zastupnice, Murize Memić i Ifete Feraget, ukoliko želite podnijeti prijavu o krivičnom djelu, to možete učiniti na jedan od slijedećih načina:

PROČITAJTE  Prošle su 24 godine od pada helikoptera u kojem su poginuli službenici OHR-a i UN-a na Prokoškom jezeru

-Tužitelju ( npr. možete otići Gordani Tadić, Ćazimu Hasanspahiću i prijaviti svoja saznanja o tome ko je ubica, gdje ste to vidjeli ubicu/ubice i zbog čega to godinama krijete, a usput ponesete tih 10.000 dokaza, “čvrstih”.

  • Pismeni prijavu dostaviti na protokol Tužilaštvu.

Ovo su načini na koje možete prijaviti krivično djelo, dakle, ovo je jedini, pravni put.

Nažalost, institucije ove zemlje ne reaguju na činjenicu da troje ljudi krije nečijeg ubicu, nije to samo “nečiji ubica/e”, to je ubica njihovog sina, brata, kako oni navode. Da situacija bude gora, institucija kao što je Tužilaštvo BiH nije našlo za shodno da ispita Muriza, Arijanu i Ifeta o istom ili istim, kako je to sam Muriz potvrdio.

PROČITAJTE  Studenti UNSA nezadovoljni uvjetima studiranja izašli na mirne proteste: Dobro došli u stvarnost

Muriz, Arijana i Ifet mogu pokrenuti istragu o ubistvu, samo da nađu za shodno da prijave tog ubicu/ubice, ali ne, radije će napraviti proteste pod krinkom određenih zahtjeva, a svi zapravo znamo zbog čega i zbog koga se ti predizborni skupovi prave, ko se spašava i zbog čega”, napisala je sestra Alise Mutap.Povezani postovi: