Politika

Oglasio se Ajnadžić o Hastahani i provocira Mandića: Sve što nađeš mimo zakona nosi u ‘palatu pravde’

Nakon što je i zvanični predstavljen izvještaj o tome kako je raniji načelnik Općince Centar Nedžad Ajnadžić dodijelio Hastahanu Centralnoj banci BiH, na adresu Raporta stigla je reakcija bivšeg SDA-ovog načelnika.

Naslov njegove reakcije je sljedeći: Ko je pobjednik nije poznato, ali se zna da je Mandić izgubio.

“Sjednica općinskog vijeća se ne može nazvati nikako drugačije osim predstave za javnost sa jednim ciljem. Nije danas cilj bio da se ukaže na nepravilnosti nego skrene pažnja ogorčenih građana neradom aktuelnog načelnika i administracije. Neću se spuštati na nivo kojim su oni komunicirali biće vremena za to nakon što se ispitaju sve okolnosti po podnošenju ‘krivične prijave'”, navodi Ajnadžić.

Potom pistavlja pitanja:

“U kojoj državi ad hoc tijelo vrši istražne radnje? Pojedinci javno linčuju i optužuju na sjednici Općinskog vijeća za kriminal državne službenike i izabrane zvaničnike uz paušalne iskaze, bez policije, tužilaštva, sudstva?”, pita Ajnadžić.

PROČITAJTE  Konaković: Nije katastrofa ako Trojka nema zajedničkog kandidata. SDA možemo pobijediti i odvojeno, slabi su

Potom najavljuje tužbe za klevete.

“Moraće ovaj pokušaj kupovine vremena i adekvatno obrazložiti kada budu pozvani na sud zbog kleveta”, naveo je Ajnadžić.

Dalje tvrdi kako je postupio po procedurama u ovom slučaju.

“Ono što je bitno jeste da je Ministarstvo prostornog uređenja po žalbi Centralne banke naložilo načelniku da izda neophodna odobrenja što on nije učinio. Ekspertni tim, kojem su ocjenu dali i pojedini vijećnici iz parlamentarne većine, svoj nalaz i navodne nezakonitosti je bazirao na žalbi Islamske zajednice na nacrt RP. Žalbe koju smo uvažili u daljnjoj proceduri. Danas se na sjednici nije obratio nijedan predstavnik općinskih službi kako bi rekao je li rađeno u skladu sa zakonom ili nije. Ko sad vrši pritisak na uposlenike?”, navodi Ajnadžić.

PROČITAJTE  Centralna banka BiH pristaje i na drugu lokaciju mimo Hastahane. Sviđa im se jedna kod SCC-a

Kaže da je indikativno da je im je zabranjeno obraćanje “baš kao i predstavnicima Zavoda za planiranje razvoja KS čije mišljenje je neophodno prilikom izrade planova”.

“Naprotiv, govorili su za glavnom govornicom sinhronizovano i usaglašeno samo oni koji su po volji načelnika. Predstavnici CB je onemogućeno da završi izlaganje. Načelniče, sve što ste pronašli, a da nije u skladu sa zakonom spakujte i pošaljite u “palatu pravde”. Ne donosite presude prije onih koji su za to plaćeni. Možda se ne poklope sa vašima. Onda će i do kraja biti ogoljeno ono što zaista radite, jeftine predstave za javnost bez ijednog konkretnog rezultata”, naveo je Ajnadžić.Povezani postovi: