Vijesti

Oglasio se Semir Efendić. Uputio oštru poruku Kantonalnoj inspekciji

Načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić oglasio se na svom Facebook profilu nakon što je inspekcija danas zatvorila Centar Safet Zajko, zbog nepoštivanja epidemioloških mjera.

“Kantonalna inspekcija danas je zatvorila Centar Safet Zajko uz tvrdnju da u njemu ne može boraviti vise od 20 osoba u jednom trenutku!? Uposlenici J.P. Lokom koje upravlja i održava park nisu uspjeli objasniti inspektorima da je park javni otvoreni prostor od 11 hektara gdje ima sasvim dovoljno prostora za fizičku distancu i da je za stanovnike općine Novi Grad Centar Safet Zajko isto što i Vilsonovo šetalište za Novo Sarajevo ili Ferhadija za Stari Grad.

Izvinjavamo se svim građanima koji su zbog ovakvog ponašanja inspekcije doživjeli neugodnosti i morali napustiti prostor parka zbog nakaradnog tumačenja epidemioloških mjera. Ukoliko u narednom periodu inspekcija ne promijeni stav o ovom pitanju park će se u potpunosti otvoriti kao i svaki drugi javni prostor, pa neka inspekcija spriječi njegovu devastaciju, čisti smeće koje se tu nakupi i spriječi da park postane nelegalna deponija poput prostora sa druge strane rijeke Miljacke gdje se na prostoru nekadašnje firme Zora nekontrolisano odlaže smeće zato što Kantonalna inspekcija ne radi svoj posao”, napisao je Efendić.

Kantonalna inspekcija KS danas je zatvorila Centar Safet Zajko jer je u njemu zatečeno više od 20 osoba.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare