Sport

Ovaj narodni pjevač je otac Zlatana Ibrahimovića: Niko nije znao da su u srodstvu, evo o kome se radi

Šefik Ibrahimović pod stare dane gradi karijeru pjevača narodne muzike, a najveći hit mu je “Sine moj, Zlato, Zlatane”. Kafana i alkohol ga svojevremeno koštali i razvoda od Ibrine majke Jurke.

Ako ste se pitali ko je i šta je otac Zlatana Ibrahimovića, jednog od najboljih fudbalera današnjice, evo i odgovora!

Zove se Šefik, preziva – logično Ibrahimović, a pod stare dane pravi karijeru pjevača narodne muzike! Veće uspjehe i bolji štimung ima u balkanskim kafanama po cijeloj Evropi nego na Youtubeu, gdje njegov kanal prati nekoliko hiljada fanova narodnjaka.

Šefik, poznat i po nadimku Kinko, posvetio je dvije pjesme Zlatanu (Sine moj, Zlato, Zlatane), rodnoj Bijeljini (Lijepa si, Bijeljino) i Bosni (Vraćam ti se, Bosno), a prvi snimak datira iz 1991. godine, kada je gostovao na TV Sarajevo s pjesmom “Teško je voljeti”.

PROČITAJTE  Supruga Asmira Begovića otvorila dušu: Nikada nećemo zaboraviti šta nam je uradio Zlatan Ibrahimović

Inače, Šefik je oduvijek volio kafanu, a uz nju i alkohol, zbog čega se raspao brak s Ibrahimovićevom majkom Jurkom. Zlatan je karijeru počeo u timu MBI zajedno sa svojim švedskim vršnjacima, da bi se poslije nekoliko godina preselio u tim FBK Balkan. Razlika između dva kluba je bila drastična i stvarali su je očevi na tribinama. Dok su očevi igrača u MBI davali podršku uzvicima “Ajmo, momci. Dobro je!”, dotle su u novom klubu očevi psovkama čašćavali svoju djecu.

“Vikali su: ”Je**m ti mater u pi**u!” Mislio sam, odlično, baš kao kod kuće. Ovde mi je dobro. On nije gledao moje utakmice, niti me ohrabrivao sa školom. On je imao svoje pijančenje, svoj rat i svoju jugoslovensku muziku – napisao je Zlatan u autobiografiji.

PROČITAJTE  Do kada planiramo da se brukamo na Olimpijskim igrama?


Povezani postovi: