Puni Gas

Počeli radovi na gradnji Rimčevog mega kampusa u Hrvatskoj. Pogledajte kako izgleda

Mate Rimac počeo je s gradnjom kampusa u Kerestincu u Hrvatskoj. U toku su zemljani radovi, a izvođač je firma Facies iz Samobora. Rimčev kampus s oko 200.000 kvadratnih metara ukupne i 95.000 kvadrata radne površine te cijenom gradnje od 200 miliona eura, trenutno je jedan je od najvećih građevinskih i finansijskih projekata u zemlji.

Za gradnju kampusa Rimcu je zemljište u aprilu ove godine iznajmila gradska uprava Svete Nedelje na 69 godina. Prema odredbama ugovora Svete Nedelje i Rimca, investitor je obvezan sagraditi kampus u roku od tri godine od početka gradnje.

Kampus će biti završen 2023.

Trenutno Rimac Automobili s oko 1.100 zaposlenika posluju na šest lokacija.

Kampus će se graditi prema projektu zagrebačkog Studija 3LHD i njegova arhitekta Marka Dabrovića. Imat će istraživački centar, staze za testiranje vozila, proizvodne hale i sportsko-rekreacijske sadržaje za zaposlenike.

PROČITAJTE  Rimac Automobili 2022. izlaze na berzu. Vrijednost kompanije oko 5 milijardi eura
U sklopu kampusa bit će i istraživački centar

Pripreme za gradnju kampusa u Rimac Automobilima počele su 2019. U međuvremenu, kompanija je, među ostalim, produbila saradnju s Porscheom u više transakcija, potpisala ugovore o tehničkom partnerstvu s Hyundaijem i Kijom vrijedne 80 miliona eura, najavila proizvodnju autonomnih taksi vozila s pripadajućom infrastrukturom u Zagrebu, promovirala prototip hiperautomobila Nevera i od Volkswagen grupe preuzela brend luksuznih automobila Bugatti.

Rimac Automobili najavili su da će kampus u Kerestincu proraditi 2023. te da će se u njemu, među ostalim, razvijati i novi modeli Bugattija.Povezani postovi: