Sport

Počeo je nogometni triler: Messi prihvatio ponudu Al Hilala od 1,2 milijarde eura. Ali srce ga vuče na drugu stranu

Lionel Messi ponuda Al Hilala nogomet

Lionel Messi prihvatio je načelno ponudu Al Hilala, koji mu nudi 600 miliona eura po sezoni bez poreza uz ugovor na dvije godine, piše Footmercato.

Njihov argentinski novinar Santi Aouna tvrdi da je ponudu prihvatio Messijev otac Jorge i da u Saudijskoj Arabiji vjeruju da će posao biti realiziran.

Messi je zadnju utakmicu za PSG odigrao u subotu kod kuće u porazu od Clermonta 3:2, u kojem je PSG poveo 2:0. Na društvenim mrežama se oprostio od kluba iako mu ugovor traje do 30. juna. Aouna tvrdi da je jedini problem za Saudijce činjenica da bi Messi unatoč ogromnoj ponudi Al Hilala radije otišao u Barcelonu.

No Katalonci imaju ogromnih problema s finansijskim fair playom zbog kojeg su morali i otpustiti neke igrače na kraju sezone. Messijev dolazak i potencijalno veliku plaću morala bi odobriti La Liga, koja nije bila Barceloni pretjerano naklonjena u zadnje vrijeme.

"U Al Hilalu su euforični i vjeruju da će sve biti gotovo do kraja sljedeće sedmice. Uvjereni su da će liga biti spektakl s Cristianom Ronaldom i Lionelom Messijem te da Argentinac ipak neće moći odbiti najveći ugovor u povijesti sporta", piše Aouna.

Osim Messija i Ronalda prema Saudijskoj Arabiji bi navodno trebao krenuti i Karim Benzema, koji je prema nekim medijima već sve dogovorio s Al Ittihadom. O zovu miliona razmišlja navodno i Sergio Ramos, a Messiju bi suigrač u Al Hilalu mogao biti Sergio Busquets.