Magazin

Pohovane banane – slatki grijeh spreman za nekoliko minuta

Pohovane jabuke mnogima su uspomena na djetinjstvo, ali sa smjesom za pohovanje odlično se slažu i banane.

Banane prema ukusu možete i izdubiti i napuniti ih čokoladnim namazom služeći se poslastičarskom vrećicom, pa i uvaljati u izmrvljeni keks nakon umakanja u smjesu. Ukoliko se odlučite da ih napunite, nemojte ih rezati na male komade, praktičnije ih je prepoloviti, savjetuje Punkufer.

Sastojci:
3 velike banane

1 i 1/2 šoljica brašna

1 kašičica praška za pecivo

1/8 kašičice sode bikarbone

1/2 kašičice cimeta

prstohvat soli

3/4 šoljice vode

Priprema:

Banane narežite na manje komade. Pomiješajte suve sastojke. Ulijte vodu i izmešajte žicom tako da ne bude grudvica. Obložite banane smjesom i pržite u vrućem ulju oko 4 minuta, pa ostavite na upijajućem papiru. Poslužite sa sladoledom i namazom od čokolade ili prelijte medom.