odlazak legende

Posljednji sati O.J. Simpsona. Djeca mu oprostila

Bivša nogometna zvijezda O.J. Simpson preminuo je 10. aprila. Prema izvješćima, sva njegova djeca prethodno su se osobno oprostila od njega.

Posljednjih dana prije smrti, skandalima opterećena bivša nogometna zvijezda i glumac O.J. Simpson (1947.-2024.) posljednji je put bio okružen cijelom svojom obitelji. Kako prenosi američki časopis "TMZ", na samrti mu je došlo i njegovo četvero žive djece da se oproste od njega.

Prema izvješću, Simpsonovi posljednji posjetitelji morali su potpisati ugovore o tajnosti podataka prije posjeta kako bi zaštitili njegovu privatnost. Među tim su posjetiteljima navodno bila njegova djeca Arnelle (55), Jason (53), Sydney (38) i Justin (35).

Dvoje najstarije djece, Arnelle i Jason, potječu iz njegovog prvog braka s Marguerite L. Whitley (75) koji je završio razvodom 1979. godine. Njih dvoje su zajedno imali drugu kćerku, Aaren Simpson (1977.-1979.), koja se utopila u bazenu 1979. kada je imala nepune dvije godine.


Iznenađuje da su, prema izvješću, dvoje najmlađe djece Sydney i Justin također odali posljednju počast smrtno bolesnom ocu. O.J. Simpsonu se sudilo 1994.-1995. kao glavnom osumnjičenom za brutalno ubistvo njihove majke, Nicole Brown Simpson (1959.-1994.).

Uprkos brojnim inkriminirajućim dokazima, bivši nogometaš i povremeni glumac ("Gola puška") oslobođen je optužbi u postupku za ubistvo. Međutim, u kasnijem građanskom postupku, sud mu je naložio da plati odštetu u ukupnom iznosu od 33,5 miliona dolara svojim preživjelim članovima obitelji.