Shelley Duvall

Povukla se jer je maltretirao Stanley Kubrick: Fanove rastužuju njene nove fotke

Proslavila se ulogama u filmovima "Isijavanje" i "Popaj", a danas 74-godišnjoj glumici Shelley Duvall od tog uspjeha i novca koje je zaradila nije ostalo ništa. Glumica je razvila težak psihički poremećaj i povukla se iz javnosti te rijetko napušta svoj dom.

Shelley je zbog bolesti potpuno prestala brinuti o svom izgledu, a čini se da joj problem stvara i higijena. Zbog toga su mnogi njeni fanovi žalosni svaki put kada vide neku njenu noviju fotografiju.

Prije nekoliko godina, kada se glumica, koja se zbog maltretiranja reditelja Stanleyja Kubricka povukla iz Hollywooda, a kasnije razvila i težak psihički poremećaj, pojavila u showu Dr. Phil poznatog televizijskog voditelja Phila McGrawa, mnogi su Philu zamjerili ponašanje prema njoj, posebno jer je prije nego što je stigla na intervju pokazan isječak za koji su gledatelji mislili da nije bio dovoljno osjetljiv prema njezinoj mentalnoj bolesti. Naime, u njemu je rekla da je voljela Robina Williamsa i da je uvjerena da je on još uvijek živ te da misli da je metamorfan i mijenja oblike.

Glumica je 1980. godine u filmu Isijavanje tumačila Wendy, suprugu Jacka Torrancea kojeg je utjelovio Jack Nicholson. Često je pričala o tome kako joj je snimanje filma s Kubrickom bilo teško, te da reditelj nije imao milosti prema glumcima koje je tjerao da scene ponavljaju nebrojeno mnogo puta.