Životni stil

Prefin kolač bez pečenja za najveće ljubitelje čokolade

Ako biste jeli nešto slatko, a ne da vam se provesti mnogo vremena u kuhinji, ovaj je desert odlično rješenje. Na Facebooku Zadovoljne recept je s nama podijelila i toplo ga preporučila Margareta Klinčić, koja za sebe kaže da nije neka stručnjakinja za pečenje kolača, prenosi "Večernji list".

Sastojci za kolač: ½ litre mlijeka 1 instant vrećica pudinga od vanilije 3 žlice šećera keksi s punjenjem od želea i preljevom od čokolade (npr. Jaffa) tvrdi keksi s maslacem (npr. Petit Beurre).

Sastojci za glazuru: 100 grama čokolade 50 grama maslaca 3 žlice vode 3 žlice šećera.

Priprema: 1. U plitku posudu posložite tvrde kekse s maslacem tako da prekrijete dno. 2. Preko keksa prelijte vrući puding od vanilije koji ste skuhali pomoću instant-praha, mlijeka i šećera. Važno je da puding bude vruć kako bi omekšao podlogu.

Ako želite da kolač bude kremastiji, udvostručite količinu mlijeka, šećera i instant-pudinga u prahu. 3. Preko pudinga stavite kekse Jaffa okrenute s čokoladnim dijelom prema dolje tako da prekrijete cijelu površinu pudinga od vanilije. 4. Na pari rastopite čokoladu, šećer i vodu da dobijete gustu smjesu.

Maknite s vatre, umiješajte maslac i toplo prelijte preko cijelog kolača. 5. Poslužite kolač dobro ohlađen uz omiljeni napitak. Dobar tek!

Savjet plus: Tvrde kekse možete rasporediti i u kalup za torte te ponoviti isti postupak kako biste goste iznenadili ukusnom tortom.