Vijesti

Prilog o Zoranu Blagojeviću koji pokazuje javašluk i bahatost vladajućih

Svoju kratku ali rušilačku, cenzurističku i krajnje neprofesionalnu karijeru savjetnika za medije premijera Federacije BiH, jučer je okončao Zoran Blagojević.

Iako tvrdi da je on punudio svoju ostavku, iz do sada nejasnih razgloga, prva informacija koje je stigla do novinara bila je da mu se premijer Fadil Novalić “zahvalio” na saradnji i to čak po nalogu stranke SDA.

No, nije samo tu završio karijeru.

Poznato je bilo da se Blagojević “vrtio” i po Kantonu Sarajevo i daje svoje savjete.

Upravo jučer kada smo ga zvali provjeravajući informaciju o smjenama savjetnika, Blagojevića smo zatekli u Kantonu Sarajevo.

Zbog toga je jučer iznenadio hitri demanati iz Vlade KS o tome da Blagojević ni po kojem osnovu nije angažiran u Vladi ili kod premijera KS Marija Nenadića.

Međutim, Al Jazeera objavila je sinoć prilog u kojem je to demantirala i dokazala da je Blagojević ipak bio angažiran u Vladi KS.

Objašnjenje koje su dobili ustvari je dokaz u kakvoj državi živimo, javašluk i bahatost vlasti kao i to da su vlastodršci bukvalno privatizirali institucije tako što su jaranima dozvolili da rade u kabinetima, čitaju i odgovaraju na mailove…

Pogledajte prilog:Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare