vlasti ih izigrale

Propao dogovor sa Dodikom i Viškovićem, danas protesti u Banjoj Luci

Članovi šest sindikata danas će u Banjoj Luci, pod sloganom "Nema predaje, istrajati se mora", održati protestnu šetnju

Članovi šest granskih sindikata danas će u Banjoj Luci, pod sloganom "Nema predaje, istrajati se mora", održati protestnu šetnju.

Timer žele iskazati nezadovoljstvo zbog toga što Vlada Republike Srpske nije u cijelosti ispoštovala Sporazum o povećanju plaća potpisan prošle godine.

Okupljanje je najavljeno za 12 sati u parku Mladen Stojanović. Odatle će učesnici protesta, prolazeći pokraj zgrada Vlade, Narodne skupštine i Palate RS, prošetati do Trga Krajine.

U protestnoj šetnji učestvovat će granski sindikati uprave, radnika unutrašnjih poslova, doktora medicine, medicinskih sestara i tehničara, radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti, kao i Sindikat pravosuđa RS.

Kako organizatori protesta navode, prošle godine postignutim sporazumom entitetska Vlada je bila obavezna da izvrši povećanje plaća ekvivalentno iznosu naknada za topli obrok i regres. To je okvirno povećanje od oko 160 KM po radniku, ali to Vlada nije učinila.

Sindikalni predstavnici prekjučer su održali sastanak sa predsjednikom RS Miloradom Dodikom i premijerom Radovanom Viškovićem. Međutim, ali dogovor nije postignut, prenosi BHRT.