izašao iz bolnice

Prvi put nakon što je skrivio smrt čovjeka oglasio se bivši hrvatski ministar Banožić

Bivši ministar obrane RH Mario Banožić izrazio je u petak sućut obitelji Gorana Šarića koji je poginuo u prometnoj nesreći 11. novembra, a koju je Banožić prouzročio i pretrpio teške ozljede, te poručio da razrješenje s dužnosti ministra u datim okolnostima drži ispravnim potezom.

Banožić je u objavi na Facebooku izvijestio da je nakon dvije sedmice provedene u osječkoj bolnici danas otpušten na kućno liječenje te kako je prvi put u prigodi osvrnut se na tragičnu prometnu nesreću koja se dogodila u blizini Vinkovaca.

"Želim izraziti duboku sućut obitelji Gorana Šarića, koji je smrtno stradao. Moje misli proteklih dana usmjerene su prema njegovoj supruzi, kćerima i cijeloj obitelji te svim poznanicima, zbog nenadoknadivog gubitka Gorana Šarića, kojeg sam i osobno poznavao", napisao je Banožić.

Bivši ministar je izrazio žaljenje i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti zbog prometne nesreće.

"Predsjednik Vlade izvijestio me o razrješenju s dužnosti ministra odbrane, što u datim okolnostima držim ispravnim potezom. Zahvaljujem premijeru na povjerenju i ukazanoj časti da služim Hrvatskoj, što sam nastojao obnašati u najboljem interesu države", rekao je Banožić, prenosi Hina.

Dodao je da je obnašajući dužnost ministra obrane predano radio na osnaživanju obrambenih sposobnosti Hrvatske i unaprjeđenju položaja hrvatskih vojnika.

Banožić je 11. novembra sudjelovao u teškoj prometnoj nesreći kod Vinkovaca, u kojoj je poginuo vozač kombi vozila Goran Šarić. Zadobio je višestruke ozljede tijela, mozga, prsnog koša, ekstremiteta, pa je nakon nesreće najprije hospitaliziran u vinkovačkoj bolnici, ali je zbog težine ozljeda prevezen u osječki KBC gdje je i nastavio liječenje.

U petak je pušten iz bolnice na kućno liječenje, a iz Ravnateljstva osječkog KBC-a ranije danas izvijestili su kako je njegovo zdravstveno stanje poboljšano i da se dobro oporavlja od zadobivenih ozljeda.

Nakon što je Banožić skrivio prometnu nesreću, premijer RH Andrej Plenković ga je razriješio dužnosti ministra odbrane, a za novoga ministra i potpredsjednika Vlade predložio osječko- baranjskog župana Ivana Anušića, koji je 16. novembra potvrđen u Hrvatskom saboru.