Politika

Režim bračnog para s Poljina sad je prešao crvenu liniju. Svjesno su aktivirali navodeće zelene rakete: To znači samo jedno – panika

U svom bahaćenju i verbalnom siljedžijstvu, što prati potpuno odsustvo straha od bilo kakve konsekvence, režim štetočinske SDA čini se da je prešao crvenu liniju.

Ono što je ekipa Face TV-a sinoć doživjela, a što samo zahvaljujući dobrom osiguranju nije preraslo u ozbiljniji incident, sutra se može dogoditi svakome ko razmišlja drugačije od bračnog para Izetbegović i koga njihova štetočinska organizacija ne može kupiti za sendvič.

Mjesecima već režimski botovi i potplaćeni malina novinari huškaju, provociraju i ciljano izmišljaju kojekakve udare protiv Bošnjaka, kako bi u glavama neuračunljivih i povodljivih, radikaliziranih i zaslijepljenih aktivirali čip koji će od takve osobe napraviti navodeću zelenu raketu.

Da se u svim retrogradnim, zaostalim i totalitarnim režimima koriste botovi i režimske novinarske hijene za gušenje bilo kakve kritike vladajuće strukture nije nepoznato, ali je zanimljivo da je naša frustirana, zelena, režimska garnitura krenula i u lične obračune s novinarima.

PROČITAJTE  NES BiH pozdravio usvajanje rezolucije o genocidu u Srebrenicu u Crnoj Gori: Jedini ispravan put

Ništa drugačije od svog političkog kolege i vječitog kolicionog partnera Milorad Dodika, Bakir Izetbegović krenuo je u vrijeđanje novinara, ovaj put udario je po voditelju Senadu Hadžifejzoviću.

Izetbegović je pokušao diskreditirati, uvrijediti, omalovažiti Hadžifejzovića biranim riječima koje bi upravo mogle probuditi zelene spavače.

“Snishodljiv je prema Srbima i Srbijancima, dok prema Bošnjacima ima poseban odnos”, reći će Izetbegović igrajući ponovo na kartu nepostojećeg udara na Bošnjake

I sad kada je došlo do očitog napada na slobodu izražavanja, medijskog izvještavanja i kriticizma, ali i ugrožavanja sigurnosti i zdravlja novinara, bračni par trebao bi izaći javno sa osudom ovakvog događaja. Čak i lažno kurtoazno dolazi u obzir.

Slično bi se moglo očekivati i od njihovim malina novinara. Između osude i šutnje, oni su izabrali najgoru opciju – minimiziranje napada na ‘kolege’ i novinarsku slobodu.

PROČITAJTE  Općinski sud u Sarajevu pokušava objasniti mjere zabrane napadaču na Senada Hadžifejzovića i Face TV

Razumljivo je da u njihovim glavama sloboda i nezavisnost kao pojmovi ne postoje i da je službena dužnost stati u odbranu “konsultantskog” bračnog para sa Poljina. Međutim, bilo bi za struku manje uvredljivo i gadno kada bi ti i takvi članci bili bar malo bolje napisani. Ali, nije isto biti novinar i malina novinar.

Mi novinari ćemo nastaviti istjerivati đavola.Povezani postovi: