ZABORAVLJENI LUKA JOVIĆ

Rođen u BiH, duša mu u Srbiji: Vrijedio 60 mil. eura, a sada je toliko propao da su zaboravili da postoji

Luka Jović je posljednjeg dana prijelaznog roka kao slobodan igrač iz Fiorentine stigao u Milan, potpisao ugovor na jednu godinu uz opciju produženja na još tri ako obje strane budu zadovoljne saradnjom.

Zasad je odigrao samo 167 minuta kroz pet utakmica za momčad. Nije zabio gol i nije asistirao.

Jovića je prije četiri godine madridski Real doveo za 63 miliona eura iz Eintrachta i tada je bio najskuplji srpski nogometaš u historiji. Kasnije je njegov rekord srušio Dušan Vlahović transferom u Juventus. Danas je Jovićeva vrijednost prema Transfermarktu samo osam miliona eura i još uvijek nije dokazao da je dobra zamjena za Oliviera Girouda.

Tako to piše španski As, ali i dodaje da u Milanu još uvijek vjeruju u njega i sigurni su da je sve što mu treba jedan gol koji će ga napuniti samopouzdanjem. Dodaje se da je fizički spreman, ali da je mentalno daleko od 100 posto, prenosi Index.hr.

Jović je za Real zabio samo tri gola kroz 51 odigranu utakmicu i madridski klub ga je nakon godinu i pol vratio na posudbu u Eintracht, a naredne godine ga besplatno pustio u Fiorentinu.

Za nju je odigrao 50 utakmica i zabio 13 golova, ali u klubu su ga se odlučili riješiti. Milan je pokazao interes, doveo ga i spreman ga je i dalje čekati.