Sport

Salčin ne žali za Sarajevom: “Dat ću sve da Velež bude prvi na polusezoni”

FK Velež angažovao je Đanija Salčina, fudbalera koji je karijeru počeo u omladinskom pogonu mostarskog kluba, a do kraja godine bit će na posudbi iz Sarajeva.

U izjavi za Velež TV mladi fudbaler je govorio o očekivanjima i ambicijama u sezoni pred nama.

“Drago mi je da sam tu. Moja želja je bila da dođem jer sam htio pomoći Veležu. Nadam se ću opravdati očekivanja šefa, navijača i jedva čekam da počnem”, rekao je Salčin, a potom je dodao:

“Teško mi je sada sada govoriti jer sam tu na posudbi iz Sarajeva, ali ja ću dati sve da Velež bude prvi na polusezoni”.

Mladi fudbaler je istakao da Veležovi dobri nastupi u Evropi nisu razlog njegovog dolaska u mostarsku ekipu.

“Dobri nastupi u Evropi nisu uticali na moj dolazak. I prije priprema bilo je priče da dođem ovdje, tako da i Velež nije igrao u Evropi isto bi se desilo”, kazao je Salčin, a potom je dodao:

“Ekipa je super. Ima umora od Evrope sigurno, ali Velež se mora vratiti na pobjednički kolosijek. Ja se nadam da će to sutra početi i da neće stajati”.

Salčin kaže da je dobro prihvaćen u ekipi i jedva čeka da još više radi.

“Ima tu dosta momaka koje znam. Super su me dočekali. Super je atmosfera. Momci su odlični. Jedva čekam da još više radim i još više treniram”, dodao je fudbaler Sarajeva na posudbi u Veležu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare