Politika

SDP BiH: Odmah smijeniti Enesa Memića i uvesti psihotestove za funkcionere u FBiH

SDP BiH oglasio se povodom današnjeg incidenta u kojem je učestvovao glavni rukovoditelj Federalne uprave civilne zaštite Enes Memić. Njihovu objavu prenosimo u cjelosti bez izmjena.

Ukoliko se ispostavi da su tačni medijski izvještaji o današnjem incidentu na Ilidži, SDP BiH traži od Vlade FBiH da Enesa Memića bez odlaganja smijeni sa pozicije glavnog rukovoditelja Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ). Pucanje iz vatrenog oružja u javnosti iz službenog vozila rukovoditelja FUCZ-a ne može ništa opravdati, pa ni vjenčanje sina, neovisno o tome ko je pucao.

Tražimo da Enes Memić odmah bude razriješen dužnosti te strogo sankcionisan zbog svojih neodgovornih postupaka kojim je doprinio ozbiljnom narušavanju javnog reda i mira uz ugrožavanje života građana. Ovaj događaj je samo još jedan dokaz koji pokazuje sav javašluk, bahatost i zloupotrebe koji su postali zaštitni znak FUCZ-a, ali i Vlade Federacije BiH na čelu sa SDA-ovim Fadilom Novalićem.

PROČITAJTE  Denis Bećirović upozorava: Vrijeme je za konkretnu akciju. Srbija nikada neće moći okupirati niti jedan pedalj BiH

Očekujemo da se ubuduće na odgovorne funkcije barem imenuju lica koja imaju dovoljno zdravog razuma da neće omogućiti pucanje po naseljima iz službenih vozila za vrijeme ili izvan radnog vremena. S obzirom na brojne ispade i skandale čitave plejade zvaničnika u Federaciji BiH, nameće se zaključak da je potrebno uvesti i psihološka testiranja za imenovane rukovoditelje iz vladajuće SDA-HDZ koalicije. Na takvim testiranjima, izvjesno je, veći broj kadrova ne bi zadovoljio.

Tagovi:


Povezani postovi: