Vijesti

SDP o prelasku 50 članova u SDA: Tragikomična predstava političke osovine zla

Vijest da je 50 članova Foruma mladih SDP-a Živinice prešlo u SDA odjeknula je prije dva dana i izazvala brojne reakcije.

Sad se oglasio i SDP. Njihovo sapćenje prenosimo u cjelosti:

Poštovani članovi SDP BiH, simpatizeri i građani Grada Živinice, kao što smo i najavili nastavljen je politički brutalan udar tiranina prema političkim Metode ucjene, obmane i pritiska na čestite, sposobne i sve one građane koji misle i promišljaju, doživljavaju kulminaciju.

Pompezno najavljeni transfer u SDA u kome se spominje brojka od 50 mladih istaknutih dojučerašnjih članova SDP-a Živinice je u najmanju ruku još jedna tragikomična predstava političke živiničke osovine zla.

Činjenica jeste da veliki broj mladih pomenutih u objavi, ne zna ni gdje se nalazi kancelarija SDP-a u Živinicama niti su ikada predstavljali kadrovsku bazu naše organizacije.

Istina jeste da su nažalost dojučerašnji čelni ljudi Foruma mladih, u skladu sa svojim kako kažu karakterom i dostojanstvom, prigrlili sve ono protiv čega se socijaldemokratska partija u svojoj suštini bori.

Slobodu, jednakost i solidarnost ekspresno su zamijenili nepotizmom, ucjene i pritiske prihvatili kao oblik političkog dijaloga, a naredbe idejnog trojca "osovine zla" Hodžić demokratije.

Međutim, da ne prejudiciramo stvari, usko postizanje cilja od strane svojih stranačkih kolega. U korist iznesenih tvrdnji, dužnost nam je u ime javnosti, budno pratiti konkurse javnih ustanova i pokušati potvrditi cijenu izdaje.

Ono što je posebno zabrinjavajuće, jeste da premijer Tuzlanskog kantona, Denijal Tulumović vraća dug već pomenutim sivim eminencijama političkog života u Živinicama, i po nalogu istih svu pažnju usmjerava na niskorazrednu politiku obračuna sa političkim neistomišljenicima svjesno akcenat javnosti stavlja na neka druga pitanja, od kojih građani u cjelini nemaju direktne koristi.

Zaboravlja uvaženi premijer Tulumović da još uvijek građani našeg grada imaju problem sa grijanjem, toplifikacijom i mnogim neriješenim infrastrukturnim pitanjima te apelujemo da radi posao u skladu pozicije koju obnaša.

Političko djelovanje u pokušaju, od strane kompromitovanih upravljačkih struktura SDA u Živinicama, prepoznata je od strane ideološki čistih i dosljednih.

Političku odluku da jedna od najjačih organizacija SDA u BiH, gradska organizacija SDA Živinice nema svog kandidata za gradonačelnika, već da prigrli aktuelnog gosp. Kamenjakovića smatraju izdajom svega onoga što baštine.

Dio i njihovog članstva, svoju podršku daje dosljednoj i poštenoj političkoj borbi i kandidatkinji SDP-a za gradonačelnicu Grada Živinice.

Svu pažnju posvetili su uništenju SDP-a u Živinicama, a nisu svjesni da su prikupljajući pridošlice, najčešće osobe isključivo ličnog interesa pogazili lične principe, idejne osnove i postali "puki mehanizam za očuvanje vlasti".

Drugovi i drugarice SDPa, građani Živinica zajedno i još jače, na putu slobode, jednakosti i solidarnosti.