Region

“Seljačka fora”: Kako Vučić drži čašu – hit na mrežama

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je na radnoj večeri u Beogradu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika HDZ BiH i zamjenika predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića. Ipak, pored svih tema o kojima je ovaj trio mogao razgovarati, javnosti na društvenim mrežama zapao je za oko zanimljiv detalj – kako Vučić drži čašu sa vinom piše Nova RS.

Inače poznat kao strastveni poznavalac vina koji rado i redovno obilazi vinarije, Vučić se u ovoj prilici našao na meti podsmijeha. Naime, poznato je među ljubiteljima vina da se čaša nikad ne drži za trbušasti dio kako se vino ne bi zagrijavalo od topline ruke, a Vučić je ovu “vještinu” doveo do po malo grotesknog nivoa koji tviteraši ne mogu da mu oproste.

PROČITAJTE  Požar u zgradu u Istočnom Sarajevu

Komentarišući da “ovaj čovjek stvarno ništa ne zna da uradi kako treba”, aludirajući na nedavnu scenu čudnog maženja psa naopako, kritičari su se ostrvili na njega.

“Pokondireni folirant”

“Primjer da je on čak i držanje vinske čaše učio napamet, nije uključivao mozak, jer bi inače usvojio prirodniji, a takođe pravilan način. Šta je sve taj propustio u životu, ako ga ne skinemo sa vlasti, dok on proživi sve svoje frustracije, ovdje neće ostati ni kamen na kamenu.”

“Seljačka fora… Video je od nekog ko mu se dopada iz nekog razloga, pa imitira…”

 

Međutim, to nije razlog da mu ovu, kako kažu, izvještačenost, i oproste, pa su ga baš zbog toga prozivali i u ranijim ležernim situacijama u kojima je pokušavao da se predstavi kao “sav normalan svet”.

 

 Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare