Sport

SIM Turneja radosti nastavila putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu

Plazma Sportske igre mladih nastavile su svoje putovanje kroz Bosnu i Hercegovinu te takmičenjima i zabavnim programom uveselile mališane u Maglaju, Konjicu, Zavidovićima i Ljubuškom. U saradnji sa specijalnim partnerom Igara, Olimpijskim komitetom BiH, Igre na terenima promovišu olimpijske vrijednosti kao što su prijateljstvo, poštovanje, izvrsnost i fair play. Ovogodišnji pokrovitelj takmičenja u 45 gradova Bosne i Hercegovine je Vlada Federacije BiH.

U Maglaju su odigrani nogometni turniri za 2011. godište i mlađe, te 2006. godište i mlađe, kao i Kinder Joy of moving Cup u uličnoj košarci za 2007. godište i mlađe u konkurenciji dječaka i djevojčica.

Sportske igre mladih

„Uspjele smo osvojiti prvo mjesto danas na turniru u Maglaju, i radujemo se daljnjem plasmanu i druženju na Igrama“, istakla je Una Kotorić, kapitenka košarkaške ekipe „Zicer“ iz Maglaja.

Kao najbolji mali nogometaši u Konjicu, za kategoriju 2011. godište i mlađi, pokazali su se dječaci iz ekipe „Sicilija“ koji su u finalnom meču savladali ekipu Spartanaca i na taj se način plasirali na polufinalni turnir koji će se održati u Mostaru za hercegovačku regiju.

Sportske igre mladih

„Drago nam je da smo uspjeli ostvariti plasman na polufinalni turnir. Nadamo se da ćemo i u Mostaru biti najbolji i ići na Veliko finale Igara u Sarajevu”, kazao je Amar Nuhić, član ekipe „Sicilija“.

Posebno zanimljivi bili su nogometni mečevi za stariju kategoriju u Zavidovićima, gdje su se kao najbolji od ukupno 61 ekipe, pokazali dječaci iz ekipe „Mladost”, savladavši u finalnoj utakmici rivale iz ekipe „Zelembaći“.

„Danas smo osvojili Coca-Cola Cup u Zavidovićima i jedva čekamo polufinale. Iako će konkurencija sigurno biti teška, nadamo se plasmanu na Veliko finale“ rekao je Amer Delić, kapiten ekipe „Mladost“ iz Zavidovića.

Sportske igre mladih

Nastavak takmičenja uslijedio je u Ljubuškom gdje su se najmlađi takmičili u rukometu, nogometu i košarci. Ljubuški je grad rukometa pa su posebno zanimljivi bili turniri u okviru Podravka Cup-a. Prolazak na Veliko finale slavila je ekipa “Izviđač”.

Plazma Sportske igre mladih svoje putovanja nastavljaju u Ključu, Cazinu i Bihaću. Osim regionalnih takmičenja, u saradnji sa Gradom Bihaćem, Sportskim savezom grada Bihaća te Turističkom zajednicom, Igre će 24.5. održati Dan sporta na Gradskom trgu u Bihaću, gdje će mališani od 1. do 5. razreda osnovnih škola uživati u cjelodnevnom zabavnom programu, takmičenjima u atletici i igri između dvije vatre, „Zero waste – Budi dio igre čuvajmo našu planetu“ radionici na kojoj će imati priliku učiti o reciklaži te radionici o zaštiti okoliša koju Igre provode u saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša Federacije BiH. U Bihaću nas očekuje i nastavak Intesa Sanpaolo Banka Cupa u odbojci. Zajedno sa UEFA Foundation for Children, Igre su nastavile ulagati napore u animiranju što većeg broja djevojčica da se bave sportom te pokažu da su i one u sportu jednako dobre kao i dječaci.

Sportske igre mladih

Igre su mnogo više od takmičenja. One su upoznavanje novih prijatelja, prva zaljubljivanja i simpatije, širenje tolerancije i učenje o različitostima u svim segmentima društva. Cilj Igara je, kroz potpuno besplatna takmičenja i putovanja, omogućiti djeci iz čitave Bosne i Hercegovine da pokažu svoja sportska umijeća i da upoznaju djecu iz drugih krajeva.

Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih
Sportske igre mladih


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare