Region

Snimak iz Srbije zgrozio region: Kineski radnici ubijaju i deru životinje na gradilištu kako bi pripremili obrok?

Na društvenim mrežanma se pojavio uznemirujući snimak iz zrenjanina na kojem se mogu vidjeti dvojica kineskih radnika kako nožem deru životnju na ogradi gradilišta.

Kako javlja portal Nova.rs, u pitanju je kineska fabrika guma Linglong. Udruženje za brigu o životinjama Banata “Beta” iz Zrenjanina pozvalo je nadležne da reaguju. Udruženje OSNA zatražilo je vanredni inspekcijiski nadzor.

Iz tog udruženja su za agenciju Beta naveli da im je ranije već prijavljivano da u supermarketima u Zrenjaninu Kinezi redovno traže mačije meso.

„Pošto ne mogu u slobodnoj prodaji da ga nabave, nevjerovatno je i potpuno nerazumljivo da su smatrali da je ovo ispravan način da zadovolje svoje navike u ishrani. Ubistvo mačke, dranje kože u po bijela dana na sred gradilišta kako bi pripremili obrok. Malo je reći da su takve scene nedopustive u 21. vijeku“, naveli su iz udruženja.

Dodali su da radnici iz Kine, bez obzira na životne navike i ishranu, moraju poštovati zakone Srbije dok su na njenoj teritoriji.

„Pozivamo nadležne da prestanu da izbjegavaju odgovornost za sprovođenje zakona a policiju da uhapsi počinioce jer su jasno snimljene dvije osobe koje je moguće identifikovati i privesti, a potom osuditi za taj gnusan čin“, naveli su iz Udruženja za brigu o životinjama Banata „Beta“.

Oni su pozvali građane da se u nedjelju, 17. oktobra pridruže skupu u centru Novog Sada sa kog će više udruženja za zaštitu životinja uputiti zahtjev za poštovanje i primjenu zakona o dobrobiti životinja.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare