pohvalio agencije

Špirić kaže da je hapšenje ISIL-ovca u Sarajevu potvrda tačnosti pisma SNSD-a: A ovo je samo kap u moru

Nikola Špirić kriza u FBiH, Vlada RS

Nakon što je danas u Sarajevu uhapšen Adnan Ćatić, član ISIL-a, povratnik s ratišta u Siriji te osumnjičenik za terorizam, oglasio se i SNSD-ov Nikola Špirić.

On je ustvrdio da je ovo dokaz da je pismo parlamentaraca SNSD-a upućeno Kongresu SAD i institucijama EU, u kojem se tvrdi da je BiH leglo terorističkih ćelija, tačno

"Histerija iz Sarajava, nakon pisma koje smo iz Parlamentarne skupštine BiH uputili institucijama EU i SAD, proizvedena je samo zbog tvrdnji da ovdje postoji radikalni islamistički pokret. Potvrda toga je i današnje hapšenje, koje je kap u moru, ali nadam se da će i političko Sarajevo podržati ove akcije i dobru saradnju policijskih i sigurnosnih agencija", istakao je Špirić.

On je rekao da je saradnja Agencije za istrage i zaštitu BiH, Granične policije BiH i OSA-e dala rezultate u akcijama sprečavanja terorirzma u trenutku kada se i u EU vode slične akcije u borbi s ovim problemom.

"Već godinama pripadnici radikalnih islamista ovdje nisu tema, kao da su na volšeban način nestali. Bivšem rukovodstvu OSA problem su bili srpski profesori i nekakav 'maligni ruski uticaj'. To je bio izgovor da se ne radi i ne sarađuje. Nadam se da je jednostranostima i revanšizmu došao kraj", rekao je Špirić.