NISU ZADOVOLJNI

Srpski mediji ogorčeni nakon plasmana na Euro: Sve je uzalud

Srbija je u Leskovcu u zadnjem kolu kvalifikacija odigrala 2:2 s Bugarskom i prvi put se nakon 2000. godine plasirala na završnicu Evropskog prvenstva.

Srbija je mogla ispasti da je izgubila od Bugara, koji su vodili 2:1, i da je Crna Gora pobijedila u Mađarskoj. No, nije se dogodilo ni jedno ni drugo pa je ekipa Piksija Stojkovića osigurala plasman.

Da Srbi nešto mirnije dišu krajem utakmice pobrinuo se veznjak Liverpoola Dominik Szoboszlai, na čijim je krilima Mađarska s uvjerljivih 3:1 srušila Crnu Goru. U Srbiji se slavi novi odlazak na veliko natjecanje, ali tamošnji mediji ističu i nezadovoljstvo neuvjerljivom igrom reprezentacije.

Kurir piše: "Način na koji smo otišli na Euro je poražavajući, Srbija je bila odlična u prvih 20 minuta, ali od tog trenutka uslijedilo je rasulo u igri. Očajnih 60 minuta. Nedopustivo, bez žara, energije, odsutno… Uzalud nam i plasman ako ćemo ondje ovako igrati. Ovo je bilo ispod svake razine."

"Szoboszlai, hvala ti", naslov je teksta na Sportskom žurnalu, a Mondo pod naslovom "Srbija se uz dosta mučenja provukla na Europsko prvenstvo" dodaje: "Puno toga ostaje za analizu. Počevši od toga zašto smo se našli u situaciji da nam posljednja utakmica odlučuje o sudbini, pa do toga kako smo na početku drugog poluvremena lako primili dva gola."

Direktno.rs piše: "Jako loša igra nogometaša Srbije nije kažnjena! U posljednjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo uz velike muke su odigrali samo 2:2 s Bugarskom, koja nikog nije pobijedila od studenog prošle godine", a Mozzart Sport donosi naslov: "Piksi za historiju, Orlovi ostali dužni dobrog fudbala."