Politika

Stanivuković: Ovo je najveća postizborna pobjeda nad SNSD-om. Bilo je nazamislivo, ali se desilo

Usvajanje rebalansa budžeta Grada Banje Luke gledam kao najveću postizbornu pobjedu, ovo je prvi put da se nešto ovakvo desi, da u najvećem gradu u RS SNSD ostane i bez gradonačelnika i bez snage u Skupštini, izjavio je za “BHT1 uživo” gradonačelnik Draško Stanivuković.

Nakon što je SNSD odlučio da bojkotuje Skupštinu Grada Banjaluka, njihovi partneri SP i Ujedinjena Srpska ostali su na sjednici, te glasali za rebalans budžeta, a Stanivuković je istakao da je “pobijedio zdrav razum i logika”.

“Dio skupštinske većine se odvojio i rekao ‘Mi stajemo iza budžeta, iza dobrih projekata, ne iza Draška Stanivukovića’, stali su uz Banja Luku i njene građane i to je najvažnija poruka”, istakao je Stanivuković.

Stanivuković je najavio realizaciju brojnih projekata u Banjoj Luci tokom naredne godine.

“Konačno možemo da održavamo grad, da radimo parkove, ulice, vodovod i kanalizaciju i vjerujem da ćemo pokazati snagu”, rekao je banjalučki gradonačelnik.

Podršku dijela vladajuće koalicije, Stanivuković je ocijenio kao “važan politički proces”.

“Ovaj događaj odiše političkom čistinom, iako je to skoro pa nezamislivo na Balkanu, ali zaista je tako”, naveo je Stanivuković.

Govorio je i o predstojećim Općim izborima u BiH, istakavši da će podržati kandidata za kojeg opozicija zajednički odluči da je najbolji, te da nema posebnih ambicija, ali da je, ukoliko bi bio kandidovan, spreman preuzeti odgovornost.

“Moja jedina ambicija je da dam svoj maksimalni doprinos. U opoziciji postoji mnogo kvalitetnijih kandidata od mene i podržaću onog iza kojeg ćemo svi stati. Mi ćemo odlučivati i izabrati onog ko po istraživanju bude najbolji, a ja nikada nisam bježao od odgovornosti, to kod mene nije upitno “, rekao je Stanivuković.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare